Zaštita privatnosti i podataka

Pravila o privatnosti

Ova pravila o privatnosti pojašnjavaju razloge i načine na koje Base58 d.o.o. (u daljnjem tekstu: “Base58”) obrađuje vaše osobne podatke.

Base58 štiti i čuva vaše osobne podatke u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Da biste saznali kako se vaši osobni podaci prikupljaju i obrađuju, pažljivo pročitajte ova pravila.

Base58 upravlja s obradom vaših osobnih podataka te je imenovao službenika za zaštitu osobnih podataka (DPO), kojem se možete obratiti na sljedeću adresu e-pošte: gdpr@base58.hr

Vrste obrađenih podataka

Osobni će se podaci prikupljati u jasno definirane i zakonite svrhe i neće se obrađivati na bilo koji drugi način osim u skladu s tim svrhama.

Base58 prikuplja osobne podatke prvenstveno radi osiguranja kvalitete usluge i učinkovitijeg odgovora na upite naših postojećih i potencijalnih klijenata i kupaca.

Otvorene prijave za radno mjesto

U slučaju kada nema oglašenih radnih mjesta, Base58 prima otvorene prijave svih zainteresiranih za rad s tvrtkom. Samo ovlašteni zaposlenici Base58 imaju pristup osobnim podacima koji se šalju putem otvorenih prijava za posao. Podaci svakog podnositelja zahtjeva pohranit će se godinu dana počevši od datuma primitka zahtjeva.

Postupak prijave na radno mjesto

Base58 obrađuje osobne podatke podnositelja zahtjeva i sve datoteke koje sadrže osobne podatke podnositelja zahtjeva ostat će u bazi podataka tvrtke do završetka postupka prijave za posao. Nakon završetka postupka prijave za posao, Base58 čuvati će osobne podatke odabranih podnositelja zahtjeva, koji će s tvrtkom potpisati ugovor o radu, kao i osobne podatke onih kandidata koji su pristali da se njihovi podaci pohranjuju u bazu podataka tvrtke na godinu dana od njihove prijave. Samo ovlašteni zaposlenici Base58-a imaju pristup osobnim podacima koji se šalju putem zahtjeva za posao.

Svrha, pravna osnova za obradu i moguće posljedice neobjavljivanja osobnih podataka

Vaši osobni podaci obrađuju se zbog:

  • Pravnih propisa koji zahtijevaju određene postupke
  • Ispunjavane ugovornih obveza, mjera prije sklapanja ugovora
  • Legitimnih interesa Base58-a, osim ako su uključeni veći interesi ili u slučajevima zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda

Ako nismo u mogućnosti obraditi vaše podatke na temelju pravne osnove, Base58 će tražiti vašu suglasnost. U tom slučaju, u bilo kojem trenutku imate pravo povući svoj pristanak. Zavisno o povlačenju suglasnosti, morate obavijestiti Base58 službenika za zaštitu osobnih podataka na sljedeću adresu e-pošte: gdpr@base58.hr. Povlačenje suglasnosti ni na koji način neće utjecati na zakonitost obrade koja se temelji na suglasnosti danoj prije povlačenja.

Vaša prava

U skladu s propisima o zaštiti podataka, imate pravo na:

  • ispravak ili pristup podacima
  • ograničiti upotrebu vaših podataka
  • prenijeti vaše osobne podatke
  • podnijeti žalbu nadležnom nadzornom tijelu (Hrvatska agencija za zaštitu osobnih podataka)
  • u bilo kojem trenutku prigovoriti obradi vaših podataka u marketinške svrhe
  • poznavati primatelje ili kategorije primatelja kojima će se otkriti vaši osobni podaci

Sigurnosne prakse

Sigurnost vaših osobnih podataka za nas je najveće važnosti i zato smo postavili odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke postupke radi zaštite podataka koje prikupljamo. Ipak, zbog prirođene i otvorene prirode interneta, nijedan internetski prijenos podataka nije potpuno siguran. Stoga ne možemo jamčiti niti osigurati sigurnost svih informacija koje nam otkrijete ili nam ih pošaljete putem interneta.

U najvećoj mjeri dopuštenoj važećim zakonom, isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu koja bi mogla nastati zbog gubitka ili neovlaštenog pristupa, zloupotrebe ili bilo kakve promjene podataka koje obrađuje Base58.

Kolačići

Zadržati ćemo i procijeniti informacije o vašem nedavnom posjetu našoj internetskoj stranici, kao i dijelovima naše internetske stranice, kako bismo prepoznali i razumjeli što najviše zanima naše korisnike.

Za više informacija o našoj politici kolačića, kliknite ovdje.

Mjerodavno pravo

Sva pitanja koja se tiču web stranice i / ili ove Politike o privatnosti uređena su zakonom Republike Hrvatske.

Izmjene i ažuriranja naših Pravila o privatnosti

Base58 zadržava pravo izmjene ili ažuriranja ovih Pravila o privatnosti u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave. Sve promjene ili ažuriranja naših Pravila o privatnosti bit će objavljena ovdje i prikazat će se ažurirani datum “Na snazi od”.

Podaci za kontakt

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara u vezi Pravila o privatnosti, možete nas kontaktirati na sljedeću adresu e-pošte: gdpr@base58.hr

Na snazi od: 27.02.2020.